Kuinka oli Ranskan avoin tennismestaruus

Ranskan avoin tennismestaruuskilpailu tai Roland Garros on vuotuinen tennisturnaus, joka järjestetään toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa Pariisissa. Vuonna 2012 Roland Garros pidettiin 27. toukokuuta - 11. kesäkuuta. Sen puitteissa järjestettiin miesten ja naisten yksittäisiä mestaruuskilpailuja, tuplakilpailuja, veteraaniturnauksia ja nuorten turnauksia.

Käyttöohje

1

French Open 2012 -tapahtuman todellinen tähti oli maanmiehemme Maria Sharapova. Venäläinen tennispelaaja voitti seitsemän vaikeaa ottelua. Blondi Marian ensimmäinen kilpailija oli romanialainen tennispelaaja Alexandra Kadanets, joka ei onnistunut siepaamaan yhtä peliä Sharapovasta. Lisäksi Sharapova voitti helposti japanilaiset Ayumi Moritan ja kiinalaisen Shuai Pengin. Sharapovan vaikein ottelu oli vastakkainasettelu tsekkiläisen Klara Zakopalovan kanssa, joka kesti kolme sarjaa. Finaalissa Sharapova tapasi French Open 2012 -ensaation - italialaisen Sarah Erranin. Tämä miniatyyri tennispelaaja pääsi finaaliin, lyöden sellaisia ​​merkittäviä kilpailijoita kuin Samantha Stosur ja Anu Ivanovich. Saaralla ei kuitenkaan ollut tarpeeksi kokemusta Mariaa vastaan.

2

Miesten yhden pelaajan turnauksessa voitti espanjalainen Rafael Nadal. Periaatteessa espanjalainen ennusti voiton ennen turnauksen alkua. Nadal pääsi finaaliin turhauttavalla tuloksella menettämättä yhtäkään sarjaa kaikissa kuudessa ottelussa. Nadalin ja serbialaisen Novak Djokovicin välinen lopullinen ottelu pidettiin vasta 11. kesäkuuta sateisen sään vuoksi. Espanjalainen vallitsi kolmessa neljässä sarjassa ja sai perustellusti kuuluisan "salaattikulhon" Roland Garrosin. On syytä huomata, että Rafael Nadal nousi tämän turnauksen korkeimmalle palkinnolle seitsemännen kerran.

3

Parin vastakkainasetteluissa miesparien joukosta vahvin osoittautui Daniel Nestorin (Kanada) ja Max Mirny (Valkovenäjä) joukkue. Naisten tuplaturnauksessa voitti italialainen tennispelaaja Robert Vinci ja Sara Errani. Finaalissa italialaiset ottivat kirjallisesti voiton venäläisten Nadia Petrovan ja Maria Kirilenkon käsistä. Sekaparien joukosta ensimmäisen palkinnon saivat Sania Mirza ja Maleh Bhupati. Juniorit, saksalainen Anika Beck ja belgialainen Kimmer Sopejans, tulivat vahvimpiin tennispelaajiin.